WordAnimal's Blog











Familia reprezinta cadrul perfect pentru a petrece sarbatorile de iarna. Daca ai un caine, va trebui sa-l incluzi in activitatile pe care le vei organiza in aceasta perioada. Precum un copil mic, cainele este curios si este responsabilitatea ta sa ai grija de el in aceasta perioada, deoarece pericolele il pandesc la tot pasul.

// // //

1 Dulciuri si mancaruri

Mesele tuturor sunt in aceasta perioada pline de bucate alese. Mirosul preparatelor va atrage si interesul cainelui. Asadar, nu lasa cosul cu dulciuri intr-un loc in care cainele sa aiba acces la el, ci pune-l intr-un loc inalt sau intr-un dulap.

In cazul in care animalul are obiceiul sa cerseasca mancare in timp ce esti la masa, cel mai bine este sa tii cu tine si sa ii oferi cativa biscuiti speciali pentru caini. Preparatele din carne de porc si dulciurile nu sunt benefice, acestea putand provoca diaree, iar pe termen lung, diabet.

2 Plimbari lungi si cat mai dese

Daca vremea tine cu tine, fa cat mai multe plimbari alaturi de cainele tau. Craciunul este perioada in care atat cainele tau, cat si tu, puteti lua in greutate. Sportul va va ajuta sa va mentineti in forma in perioada sarbatorilor. In cazul in care afara este foarte frig, protejeaza cainele folosind hainutele speciale.
3 Plantele

Plantele specifice Craciunului aduc viata si culoare in decorul caminului tau. Alege insa cu mare grija locul in care le plasezi, pentru ca animalul sa nu poata ajunge la ele. Cateva dintre plante pot fi toxice pentru caini:

  • Poinsettia – seva toxica a poinsettiei va produce vezicule (afte) in gura cainelui, in cateva minute de la digestie; de asemenea, pot aparea si tulburarile gastrice.
  • Ilex – atat fructele cat si frunzele plantei, ingerate de catre caine, pot produce disconfort si stari de voma;in cantitati mari, acestea pot fi fatale.
  • Vasc – in cazurile usoare, vascul poate determina tulburari de digestie, iar in cele mai grave, colaps al inimii.

In cazul in care nu ai unde sa plasezi plantele, astel incat animalul sa nu aunga la ele, cel mai indicat este sa optezi pentru unele sintetice sau pentru alte decoratiuni adecvate, chiar daca aspectul lor nu este la fel de placut.

4 Bradul de Craciun

In cazul in care tii bradul intr-un recipient cu apa, pentru a se mentine verde cat mai mult timp, asigura-te ca animalul nu va ajunge la el. Cainele poate fi tentat sa bea din apa respectiva, iar aceasta ii poate face rau, cu atat mai mult cu cat adaugi in aceasta diverse substante fertilizante pentru brad. Ingerarea acestora poate cauza voma si diaree.

De asemenea, un alt aspect la care trebuie sa ai grija este siguranta bradului. In cazul in care cainele va trage de o creanga a acestuia iar bradul nu este stabil, il poate darama. Cel mai indicat ar fi sa asiguri pomul legandu-l de un corp de mobilier rezistent sau de tevile de la calorifer.
5 Ornamente sigure

Asigura cablul instalatiei pomului de craciun, astfel incat cainele sa nu-l poata roade. Pe langa faptul ca il poate strica, animalul se poate electrocuta. De asemenea, fii atent la utilizarea ornamentelor pentru brad si nu plasa in partea de jos a acestuia decoratiuni foarte mici pe care cainele sa le poata inghiti. In general, eliminarea acestora din stomacul cainelui va necesita o interventie chirurgicala.

Evita utilizarea ornamentelor comestibile (turta dulce, bomboane) pentru brad.

Lumanarile sunt alte decoratiuni foarte utilizate in perioada sarbatorilor. Plaseaza-le intr-un loc sigur pana in momentul folosirii, pentru ca animalul sa nu le roada.

6 Noaptea de Revelion

Daca te-ai hotarat sa dai o petrecere la tine acasa in noaptea de revelion, atunci ia cateva masuri de protectie pentru animalul tau. Cere-le oaspetilor tai sa nu ii ofere cainelui alimente, dulciuri sau carne. Explica-le ca ai o mancare speciala pentru el si ca nu este indicat sa consume nimic altceva.

Atentie! Nu lasa cainele pe balcon si nu il scoate afara la miezul noaptii. Acesta se poate speria foarte tare de zgomotul artificiilor si al petardelor. In general, cainii raman cu sechele foarte mari dupa o experienta de acest gen, devenind mai fricosi si mai imprevizibili. De asemenea, patrupedul tau poate fi ranit!

7 Trateaza cainele cum se cuvine

Deoarece este perioada in care ne place sa facem cadouri, poti profita de aceasta ocazie pentru a-i cumpara cainelui diverse obiecte de care are nevoie sau pe care le aveai deja pe lista de cumparaturi. Desi cainele nu stie de existenta lui Mos Craciun, tu te vei simti multumit. Iata cateva idei de cadouri potrivite pentru catei:

Puppy giftbox. Cutia cu cadouri pentru catei contine: culcus cu pernuta, doua jucarii de plus, ham cu cristale si lesa si doua castroane plastic. Acestea vin ambalate intr-o cutie frumos colorata. Pretul unei astfel de cutii este de 165 RON.

Pantofi pentru caini. Incaltamintea pentru caini este necesara pentru a proteja pernitele acestora. In anumite conditii ( ninsoare, ploaie sau in zilele caniculare) pot degera, crapa sau pot prezenta arsuri de la asfaltul foarte incins. Cumparandu-i cainelui tau incaltaminte il poti proteja de aparitia eventualelor probleme la nivelul labutelor. Pretul unei perchi de incaltaminte variaza intre 37 si 52 RON.

Hainute. Daca vrei sa ai un caine cochet si elegant, cumpara-i o pelerina care sa-l apere de ploaie sau chiar niste hainute cu care sa-l imbraci pentru a iesi in evidenta. Pretul acestora variaza in functie de model si de talia patrupedului tau, intre 15 si 45 RON.

Banda de alergare pentru caini. Acesta este un dispozitiv bun pentru animalele cu surplus de greutate. Facand mai multa miscare ele vor da jos mai rapid kilogramele in plus. De asemenea, dispozitivul este util si pentru cateii care nu pot sa iasa din casa. Banda are un program cu ajutorul caruia poti seta distanta pe care vrei sa o parcurga cainele, timpul si viteza. Acesta este disponibil in trei marimi, in funtie de talia patrupedului tau. Preturile incep de la 1700 RON.

Sauna pentru animale. Fauna Sauna este un dispozitiv care functioneaza pe baza de panouri solare pentru a-i asigura animalului tau o temperatura optima. Acesta produce caldura cu ajutorul razelor infrarosu, care patrund pana la 5 cm sub pielea lui, ajutand la stimularea circulatiei si totodata a metabolismului. Sistemul poate fi plasat oriunde in locuinta ta, chiar si deasupra patului cainelui. Pretul unui asemenea dispozitiv incepe de la aproximativ 2700 RON.



Lascia un commento

et cetera